Zrušenie mimoriadneho núdzového opatrenia ohľadne čerstvého hydinového mäsa z Poľskej republiky
Podľa § 5 písm. e) zákona č. 39/2007 Z. z. o veterinárnej starostlivosti v znení neskorších predpisov ku dňu 31. augusta 2013
zrušujem mimoriadne núdzové opatrenie č. sp. MNO-2342/2013-236 zo 4. júla 2013.
Odôvodnenie:
V sprievodnej dokumentácii k predmetnej zásielke hydinového mäsa, v ktorom sa zistila prítomnosť enrofloxacínu a ciprofloxacínu nad stanovený reziduálny limit, bolo uvedené miesto zabitia a rozrábania prevádzkarne: BB Marcin Borowicz, 34-400 Nowy Targ, ul. Ludzmierska 29, Poľská republika, úradné schvaľovacie číslo PL12114305. Na úradnej webovej stránke poľského príslušného orgánu je v zoznamoch schválených prevádzok v Sekcii II pre mäso hydiny uvedená prevádzkareň zapísaná len pre činnosť rozrábania hydinového mäsa, nie pre činnosť zabíjania hydiny.
Dňa 11. júla 2013 dostal Hlavný veterinárny lekár Slovenskej republiky elektronickú správu od Hlavného veterinárneho lekára Poľskej republiky, ktorá obsahovala výsledky overovania poľských príslušných orgánov v mieste pôvodu hydinového mäsa a hydiny. Podľa výsledku tohto šetrenia, nebola hydina zabitá v prevádzkarni BB Marcin Borowicz, 34-400 Nowy Targ, ul. Ludzmierska 29, Poľská republika, úradné schvaľovacie číslo PL12114305, ale v inej prevádzkarni schválenej na zabíjanie hydiny a pochádzala z identifikovanej schválenej farmy.
Hlavný veterinárny lekár Poľskej republiky v liste č. GIWbž-530/RASFF-201/13(4) z 11. júla 2013 informoval Hlavného veterinárneho lekára SR o druhu a výsledkoch úradných kontrol vykonaných v mieste pôvodu.
Vzhľadom na uvedené, zrušujem ku dňu 31. augusta 2013 mimoriadne núdzové opatrenie č. sp. MNO-2342/2013-236 zo 4. júla 2013, ktoré sa vzťahuje na čerstvé hydinové mäso od výrobcu rozrábkarne BB Marcin Borowicz, 34-400 Nowy Targ, ul. Ludzmierska 29, Poľská republika, úradné schvaľovacie číslo PL12114305.
Dokumenty
Pomôžte nám zlepšiť naše služby
Radi by sme získali váš názor na kvalitu našich služieb. Vaše odpovede nám pomôžu lepšie pochopiť vaše potreby a navrhnúť kroky na zlepšenie. Ďakujeme.